Akrilik Halı

Akrilik halı modelleri, sık sık tercih edilen halı modellerinden bir tanesidir. Dekoratif ve hoş bir görünüm elde edilmek istendiğinde tercih edilen akrilik halı modellerini tercih ederek evinizde son derece kusursuz bir görünüm oluşturabileceğinizi unutmamalısınız. Sipariş için +90 533 687 98 20

Bir halı, dekoratif işlevine ek olarak başka işlevleri de yerine getirebilir. Bunlar zemini korumak, bir odayı termal ve akustik olarak yalıtmak ve bir sıcaklık hissi iletmek gibidir.  Ek olarak, akrilik kilim söz konusu olduğunda, temel özellikler dayanıklılıkları ve az bakım gerektirmeleridir.

Akrilik, daha ekonomik ve işlevsel bir ürün yaratmak için halı endüstrisine tanıtılmış olan bir halı modelidir. 90’lı yıllardan itibaren, petrolden türetilen en yeni nesil malzemeleri kullanmaya başladıklarında doğal liflere benzer bir bitiş elde ettiler. Bu noktada akrilik halı modellerinin sağladığı çeşitli avantajlardan bahsedebiliriz.

Akrilik Halıların Avantajları

Akrilik halı modellerinin sağladığı pek çok avantaj mevcuttur. Söz konusu halı modellerinin sağladığı avantajları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

1. Direnç

Akrilik kilimlerin sahip olduğu birçok avantajdan biri, sentetik elyaftan yapılmış olmalarıdır. Bu nedenle yoğun alanlar için şiddetle tavsiye edilmeleridir. Kire karşı dayanıklıdır.  Güve ve küflenmezler ve statik elektrik biriktirmezler. Geniş bir renk yelpazesi arasından seçim yapmanız gerekiyor ve güneş ışığına karşı çok dayanıklı oldukları için zamanla solma gibi bir sorun yoktur. Bu doğrultuda uzun süre kullanım için söz konusu halıların yoğun bir şekilde talep gördüğünden bahsedebiliriz.

2. Yün Görünümü

Akrilik kilimler, tüm sentetik elyaflar içinde en çok yün görünümüne sahip olanlardır. Yumuşak bir doku alırlar, çok rahat ve konforludurlar. İşlevsel bir halı olarak rollerini mükemmel bir şekilde yerine getirirler,  ancak aynı zamanda harika bir güzelliğe ve kişiliğe de sahiptirler. Aksi takdirde elde edilmesi mümkün olmayan  bir görünüm, renk ve doku ile. Aralarından seçim yapabileceğiniz sonsuz sayıda tasarım bulabilirsiniz. Bu nedenle tarzınıza ve  evinizin dekorasyonuna uygun olanı bulmanız zor olmayacaktır.

3. Kolay Bakım

Bu kilimlerin sahip olduğu büyük avantajlardan bir diğeri de kolay bakımlarıdır.  Akarların ve tozların yuvası haline gelmemeleri için iyice süpürmek veya süpürmek çok önemlidir. İyice süpürdükten sonra, temizlemek için bir leğene ılık su ve bir miktar amonyak koyun ve halıyı fazla ıslatmadan iyice sıkılmış temiz bir bezle ovalayın. Önerdiğim önemli bir şey  de halının yönünü yılda iki veya üç kez değiştirerek halının tüm yüzeyinin aşınmasının aynı olması ve halıda iz bırakmamasıdır.

4. Akarlara ve Küflenmeye Karşı Dayanıklı

Akar ve kalıp dayanıklı kilim astım veya alerjisi olan kişiler için önerilmektedir. Bunun yanı sıra bu halı modelleri çocuk odaları için idealdir. Statik elektrik biriktirmemelerinin yanı sıra soğuktan korunarak oyunlarının tadını çıkarmalarını sağlarsınız.

Akrilik Halılar Nasıl Temizlenir?

Eviniz için tercih edeceğiniz halı modelinin şık olduğu kadar kolay temizlenebilir olması da çok önemlidir. Bu noktada akrilik halı modellerinin sağladığı avantajların yanı sıra son derece kolay temizlenebilen ürünler olduğundan bahsedebiliriz. Bu ürünleri temizlemek için leke meydana gelir gelmez müdahale etmek gerekir. Leke derine işledikçe temizlenme ihtimali azalmaktadır. Lekeye müdahale sırasında öncelikle kirin halıdan tamponlanması gerekmektedir. En az kimyasal tercih edilerek temizleme işlemenin yapılması çok önemlidir.

Halıda herhangi bir leke meydana geldiğinde lekenin üzerine bastırarak ovalama işlemi yapılmamalıdır. Ovalama nedeni ile kir dibe çökmektedir. İlk temizlemeden sonra kirin temizlendiği düşünülür ancak kir hala oradadır. Bu nedenle halı temizliği için mutlaka bir halı şampuanı kullanılması gerekmektedir. Köpürterek temizlik işlemi yapılırken lekeler kısa sürede ortadan kalkacaktır.

En Kaliteli Akrilik Halı Modelleri

Gördüğünüz gibi  akrilik kilimlerin o kadar çok avantajı var ki bireyler bu halıları satın aldıklarına pişman olmayacaktır. Eğer evinizde bir değişiklik yapmaya karar verdiyseniz web sitemizde yer alan ürünleri detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz. Web sitemizde birbirinden şık ve kaliteli halı modelleri bulunmaktadır. Bu halı modellerini detaylıca inceleyerek siparişinizi oluşturabilirsiniz. Sipariş için tıklayın.

tr_TRTürkçe
Hemen Ara